Çalışma ekibinin oluşturulması. Yeşil yapraklı sebzelerin geçmişten günümüze ne gibi yöntemlerle korunduğunun ve muhafaza edildiğinin araştırılması. Gözlem ve inceleme için hangi yeşil yapraklı sebzelerin kullanılacağına karar verilmesi. Saklama koşullarında oluşabilecek değişkenleri en aza indirmek içinuygulamada nelere dikkat edileceğine karar verilmesi. Çalışmayla ilgili gözlem ve inceleme periyotlarının belirlenmesi. Hipotez sonucu hakkında yakın çevrenin bilgilendirilmesi.
BEKLENEN SONUÇ
Manav tezgahlarından alınarak, herhangi bir işlem uygulamadan poşet içerisinde ve buzdolabında korunan yeşil yapraklı sebzelerin çoğu zaman tam olarak tüketilemeden bozulduğu ve çöpe atıldığı görülür. Acaba satın aldığımız yeşillikleri bol su ile yıkayıp kuruladıktan sonra poşet içerisinde ve hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edersek daha uzun süre koruyabilir miyiz? Yıkama-kurulama işleminden geçirerek hava almayacak şekilde poşetleyerek buzdolabında muhafaza etmeye çalıştıklarımıza oranla daha uzun süre bozulmadan koruyabileceğimizi düşünüyoruz. (Bu işlem aynı zamanda yeşilliği yıkama üşengeçliği ile tüketim süresini uzatanlara da kolaylık sağlayacağından israf azaltılmış olacaktır). Sonuçlar düşündüğümüz gibi ise toplumda konuyla ilgili farkındalık yaratmak istiyoruz.
0 Yorum