YENİ DERS: BİTKİLERİN EVRENİ

Projenin Başlama/Bitiş Tarihi:

01 Mart 2021 - 31 Mayıs 2021


Projenin Uygulandığı Yer:

eTwinning


Projeyi Düzenleyen Kurum:

Düzköy İlkokulu - Borçka / Artvin


Projenin Ana Koordinatörü:

Gamze Bozoğlu


Projenin Diğer Koordinatörleri:

Nebiye Kazancı

Projenin Amacı:

Bu proje, doğayı ve bitkileri daha yakından tanımaları ve bitkilerin dünyasına adım atmaları için 6-11 yaş arası öğrenciler için tasarlanmıştır. Bir ormanda gezintiye çıktığımızı hayal edelim. Kaçımız gördüğümüz bitkilerin türünü biliyor? Maalesef betonlaşmanın arttığı mavi gezegenimizde doğayı, bitkileri tanıyan çocukların sayısı oldukça azaldı. İşte tam bu noktada projemiz bilmediğimiz tüm cevapları bulmak için keyifli ve eğitici bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. Bu projeyle bitkilerin ve ağaçların mucizevi dünyasına adım atacağız. 1-Katılımcıların, yakın çevresinde bulunan bitkileri gözlemleyerek, ağaç ve bitki türlerini çeşitli teknolojik araçlar kullanarak keşfetmesini sağlamak, 2-Doğayı teknolojiyi kullanarak keşfetmek, 3-Katılımcıların, yaratıcı düşünmelerini, iş birliği içinde çalışmalarını ve doğanın onlara sunduğu bilgileri farklı yöntem ve tekniklerle ifade etmelerini sağlamak, 4-Katılımcıların, doğadan öğrendiklerini web2.0 araçları ve çeşitli uygulamalarla dijital ortamda sunma becerilerini geliştirmek, 5-Katılımcılarda çevre bilinci oluşturmak 6-Katılımcıların doğayı disiplinler arası bir yaklaşımla öğrenmesini sağlamak 7-Bitkilerin yetişme koşulları hakkında bilgi sahibi olmak 8-Bitki yetiştirme sorumluluğu kazandırmak


Projenin Uygulama Adımları:

 Mart Ayı

Isınma ve oryantasyon

Öğretmenler beyin fırtınası ve tanışma için öğretmen toplantısı yaparlar. Detaylı proje planı yazma, görev paylaşımı, iletişim ve iş birliği araçları, e-güvenlik konuları, twispace sayfalarının hazırlanması, ön testlerin yapılması

Velilerden gerekli izinlerin alınması ve bilgilendirmeler yapılması,

Bireysel ve ulusal tanıtımlar

Logo ve afiş tasarlama ve anketleri

Yaygınlaştırma Faaliyetleri kapsamında sosyal medya hesapları açma,

 

Nisan Ayı

Topraksız Çimlendirme Çalışması

Belirli bitkileri topraksız çimlendirme, kök verme sürecinin zaman çizelgesine dökme ve köklenen bitkilerden botanik oluşturma.

 

Yaprakların, otsu bitkilerin ve ağaçların bölümlerinin (gerçek nesneler yoluyla) incelenmesi ve resimlerinin yapılıp canva aracında flascardlar oluşturulması.

 

Mayıs Ayı

Doğada bulduğu materyallerle “Doğanın Yüzü” adlı etkinliği oluşturma ve web2.0 aracıyla dijital sergi hazırlama.

 

Her öğretmen bulunduğu ilin doğa koşullarına ekosistemine uygun olan 5 bitki seçecek ve öğrenci resimleriyle ve tanıtımıyla dijital e-kitap yazılacaktır.

 

 

 


Projenin Çıktıları:

Bu projeyle; çocukların bitkilerin evrenini anlatan, disiplinler arası yaklaşıma uygun, dijital bir bitki el kitabı oluşturmalarını bekliyoruz. Bu dijital bitki el kitabını oluşturma sürecinde çok yönlü yöntem ve tekniklerle öğrenmelerini desteklemelerini ve bitkilerin dünyasını keşfederken bilgiye ulaşma yollarını fark etmelerini bekliyoruz.


Projenin Fotoğrafları/Videoları:

Projeyi sosyal medyada paylaşmak için tıklayın :

author

Düzköy İlkokulu - Borçka / Artvin

Gamze Bozoğlu

0 Yorum

Yorum Yaz

CAPTCHA Image