Projenin amacına uygun ilerlemesi için komisyonlar kurularak iş bölümü ve sorumluluklar proje yazım aşamasında planlanmıştır. Proje geçtikten sonrada sorumluluklar güncellenerek takım çalışmasının bilinci ile çalışmalar yürütülecektir. Katılımcılar 3 rehber öğretmen, 3 özel eğitim öğretmeni toplam 6 kişiden oluşmaktadır. Proje öncesi ve sonrası özel anne babalar ile aktif çalışan kişiler arasından seçileceklerdir. Katılımcı seçim komisyonu kriterler doğrultusunda katılımcıları seçtikten sonra tüm ihtiyaçlarını ve kişisel bilgilerini oluşturmaktan sorumludur.Proje yürütme komisyonu katılımcıların proje öncesi ve sonrası alacakları eğitimler ve yapacakları uygulamaları planlayarak değerlendirme konusunda görev alacaklardır. Proje bütçe yönetimi komisyonu proje bütçesinin amacına uygun harcanması ve gerekli evrakların temin edilmesinden sorumludur. Proje yaygınlaştırma ekibi faaliyetler öncesi ve sonrası tüm çalışmaları tanıtmak, belgelemek, haber metinlerini yayınlamak, görselleri oluşturarak paylaşmaktan sorumludurlar.Almanya ortağımız eğitimin uygulamalı olarak katılımcılara verilmesi, proje faaliyetlerinin değerlendirilmesi, yurt dışı danışmanlık hizmetlerinden sorumludur. Proje faaliyetleri öncesi ön test ve son test hazırlanarak örneklem gurupları ile yapılan çalışmalar öncesi ve sonrası uygulanacak ve sonuç değerlendirmesi yapılacaktır. Yapılan her çalışmadan sonra değerlendirme toplantıları yapılarak gerekli önlemler alınacaktır. Öğrenilen tüm etkinlikler kitapçık haline getirilerek 81 ildeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ve ilimizdeki yetişkin eğitimi alanında hizmet sunan eğitimciler ile paylaşılacaktır. Çalışmaların her aşaması ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılacaktır. Hazırladığımız projemizle önce özel anne babalarımızın eğitimlerini tamamlayacağız. Ardından yetişkin engelli bireylerin eğitim kalitesini artırmaya yönelik anne babalar ile birlikte işbirliği yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çalışmalarımız sadece bu kapsamda sınırlı kalmayacak normal bireyler ile birlikte farkın dalık etkinliklerimizi de geliştirerek sürdüreceğiz. Böylelikle kurumumuzdan maksimum düzeyde hizmet alan yetişkin birey sayısını her yıl % 20 oranında artırarak beş yıl içerisinde en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca kurumumuzun yetişkin engelli bireylere yönelik yaptığı çalışmaları uluslar arası paylaşarak Rehberlik ve Araştırma Merkezlerini özellikleri ile birlikte eniyi şekilde tanıtacağız.
-Kurum içi personelin projeler ile, eğitimler ile alanda kendini geliştirmesi.
-Öğrendiklerini eğitimciler ile paylaşması.
-Yetişkin engelli bireylerle eğitimlerin artırılması.
-Özel eğitim alanında hizmet sunan kurumlarla işbirliğini geliştirerek eğitimlerde sürece dahil olmalarının sağlanması.
-Özel anne babaların temel gelişimlerine katkı sağlanması.
-Normal bireylerle özel bireylerin birlikte etkinlikler yapması, birbirlerini tanımaları, empati kurabilmelerinin sağlanması.
-Normal anne babalar ve özel anne babaların birlikte etkinlikler yapması, birbirlerini tanımaları, empati kurabilmelerinin
sağlanması.
-Yapılan çalışmaların ulusal ve uluslar arası paydaşlar ile paylaşılması.
-Kurumumuzun çalışma prensibinin tanıtılması ve ihtiyaç duyan bireylere zamanında,kaliteli hizmet sunulması.
-Özel eğitim farkındalık düzeyinin ülkemizde ve Avrupa da gelişmesine katkı sağlanması.
0 Yorum