Ziyaret ettiğimiz ailemize Yiyecek-içecek hizmetleri alanı olarak alan öğrencilerimizin ‘şeker hastalığı,obezite,yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili bilgilendirme yapması. Proje ile öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmekte amaçlanmaktadır. Yanısıra özgüven, sorumluluk duygusu,yardımlaşma,ihtiyaç sahiplerine yardım etme, okuluna aidiyet duygusunu artırma, iletişim becerilerini geliştirme vb.
Projenin Uygulama Adımları:
Gerekli planlamanın yapılması. (Ailenin belirlenmesi/Tarih/saat/öğrenci/konu vb.)
Proje kapsamında görev alacak öğrencilerin belirlenmesi.
Öğrenci velilerinin bilgilendirilmesi, izin belgelerinin tamamlanması.
Yapılacak faaliyetle ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesi ve hazırlık yapmaları için gerekli kaynak,içerik temininin sağlanması.
Projenin Çıktıları:
Okulda öğrendiklerini gerçek hayatta uygulama fırsatı vererek deneyim kazanmalarını sağlama.
Proje ile öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirme.
Öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirme.
Öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerini sağlama,okul aidiyet duygusunu artırma.
Yardımlaşma,ihtiyaç sahibine yardım etme vb. duyguların geliştirilmesi.
İletişim becerilerini geliştirme.Belirlediğimiz ailemize toplum hizmeti kapsamında proje dahilinde manevi dokunuşta bulunmuş,hayatlarını kolaylaştırıcı bilgiler aktarmış,bilgilendirme yapılmıştır.
0 Yorum