HEP BİRLİKTE EL ELE

news-details
Sosyal ve Kültürel Faaliyetler

Projenin Başlama/Bitiş Tarihi:

17 Mart 2021 - 17 Haziran 2021


Projenin Uygulandığı Yer:

Artvin Hopa Karadeniz Ortaokulu


Projeyi Düzenleyen Kurum:

Karadeniz Ortaokulu - Hopa / Artvin


Projenin Ana Koordinatörü:

Münevver Odabaşı


Projenin Diğer Koordinatörleri:

Nur Rüya Özcan

Projenin Amacı:

Projemizin öncelikli amacı nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar gelen çocuk oyunlarının, gelişen teknoloji gibi çeşitli sebeplerle kaybolmasının önüne geçmektir. Bu projede en önemli hedefimiz ülkemizde oynanan oyunların başka ülkelerde de benzer ya da farklı isimler ile oynandığını gösterirken öğrencilerin İngilizce ile olan deneyimlerini de arttırarak yabancı dil öğrenimlerini desteklemektir.


Projenin Uygulama Adımları:

Projemizde araştırma, inceleme, karşılaştırma ve analiz yöntemleri kullanılacaktır. Yaparak-yaşayarak öğrenme yaklaşımı benimsenecektir. İlk olarak oyunlarla ilgili bir araştırma yaparak “En bilinen oyunlar” ve “Zaman içinde unutulan / unutulmaya yüz tutan oyunlar” olmak üzere iki farklı kategori oluşturmayı planlıyoruz. Bu kategorilerdeki oyunların kuralları ile ilgili detaylı bilgileri derleyip sunum hazırlamak bir sonraki basamağımız olacak. Daha sonra bu oyunların diğer ülkelerde benzerlerinin olup olmadığını tespit ederek projemize İngilizce'yi dahil edeceğiz. Seçtiğimiz oyunları görevli öğrenciler ile okul çapında tanıtıp oynanmalarını sağlarken yaparak-yaşayarak öğrenme yaklaşımından faydalanacağız. Zaman içinde kültürümüzün bir parçası haline gelmiş geleneksel çocuk oyunlarımızın kaybolmasını önlemek için hazırladığımız sunumlar ile oyunların bilinirliklerini arttırarak farkındalık oluşturmayı ve devamlılığını sağlamayı planlıyoruz. İnceleme-araştırma yöntemini, oyunların okul çapında oynanmasını sağlayarak video çekimi ve sunum ile destekleyeceğiz. Bu aşamada görsel öğrenmeyi pekiştirmek için oyunların görsellerini ve isimlerini içeren hafıza kartları hazırlayarak bu kartlarla da eşleştirme oyunu hazırlamayı planlıyoruz. Bunun için oynanan oyunların fotoğraflarını çekip renkli kartlar hazırlayacağız.


Projenin Çıktıları:

Oyunların çıkış noktalarını araştırırken zaman içinde unutulmuş başka oyunlar da keşfetmeyi ve onları mevcut nesile öğreterek gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Bu şekilde yeni nesilleri dersle ilgili konular dışında, özellikle boş zaman ve oyunlar söz konusu olduğunda,  aşırı teknoloji kullanımından uzaklaştırıp yaşlarına ve gelişimlerine uygun bedensel oyunlardan keyif almaya yöneltebilmeyi düşünüyoruz. Öğrenme etkinliğini oyunla destekleyerek yaparak-yaşayarak öğrenme yaklaşımının etkinliğini öğrencilere göstermiş olacağız. Tüm bu öğrenme sürecine İngilizce'yi de ekleyerek yabancı dil öğrenimi ve aktif kullanımı için ideal bir ortam sağlamış olacağız. Bizim oynadığımız oyunların başka ülkelerde de farklı isimlerle oynandığını anlatırken İngilizce'den faydalanacağımız için öğrencilerin İngilizce dil gelişimini desteklemiş olacağız. Geçmişten günümüze aktarılan kültürümüzün bir parçası haline gelmiş olan geleneksel çocuk oyunlarımızı kullanarak öğrencilerin ders dışı zamanlarının yaşlarına ve gelişimlerine uygun kaliteli aktivitelerle geçmesine katkı sağlamış olacağız. Tüm bu süreçte kültürel mirasımıza sahip çıkıp gelecek nesillere aktarılmasına olanak sağlayacağız.


Projenin Fotoğrafları/Videoları:

Projeyi sosyal medyada paylaşmak için tıklayın :

author

Karadeniz Ortaokulu - Hopa / Artvin

Münevver Odabaşı

0 Yorum

Yorum Yaz

CAPTCHA Image