Bilmekten Yapabilmeye Geçişte Koçluğun Gücü

Projenin Başlama/Bitiş Tarihi:

26 Eylül 2022 - 05 Haziran 2023


Projenin Uygulandığı Yer:

HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ


Projeyi Düzenleyen Kurum:

Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi - Hopa / Artvin


Projenin Ana Koordinatörü:

Lütfiye Soylu Alıç


Projenin Diğer Koordinatörleri:

Gülfidan Biçici

Projenin Amacı:

● Bu proje, lise çağındaki gençlerin kendilerini tanımaları ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olmak ve doğru adımları birlikte atabilmek amacıyla oluşturulmuştur. ● Değerlerini bilen fakat bunları hayatına uyarlamakta sıkıntı yaşayan gençlere yol gösterici olma amacı taşır. ● Ailesi ve arkadaşlarıyla doğru iletişim kurabilen gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amaçlanmıştır. ● Nerede olduğunu bilen ve hedefini doğru tespit ederek ona nasıl ulaşabileceğini öngörebilen gençler yetiştirmek amacını taşır. ● Zamanını etkili kullanabilen, kendini yönetebilme becerisine sahip, güçlü ve özgün yanlarının farkında olan gençler yetiştirmek amaçlanmıştır.


Projenin Uygulama Adımları:

   Koçluk metodu hakkında öğrencilere bilgi verilir ve bu projeye dahil olmak isteyen öğrenciler tespit edilir. Öğrenci katılımı belli bir sayıyla sabit değildir. Katılmak isteyen her öğrenci için yeni bir planlama yapılır ve görüşme saatleri belirlenir. 

        Koçluk görüşmelerinde gündem her zaman öğrenci tarafından belirlenir ve Koçluk teknikleri kullanılarak öğrencinin kendi cevaplarına ulaşmasına yardım edilir. Öğrencinin gündemi psikolojik danışmanlık gerektiriyorsa bu konuda yardım alması için rehberlik servisine yönlendirilir.Koçluk hizmetinden yaralanan öğrencilerin takibi haftalık olarak yapılır ve raporlandırılır.

        Gençlerin ihtiyaç duydukları konularla ilgili Koçluk hizmeti almalarına olanak tanıyan bir proje olduğu için gerekli görülen durumlarda atölye çalışmaları yapılır ve geri bildirimler değerlendirilerek ihtiyaca yönelik koçluk hizmeti yürütülür. Sınava hazırlanan öğrenciler için planlanan bir gelişim takvimine göre öğrencilerin akademik ilerlemesi takip edilir ve bu süreçte ortaya çıkabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olunması için koçluk hizmeti verilir. Yapılan her görüşmede uygulama adımları belirlenir ve bu adımlar takip edilerek kalıcı davranış değişikliği meydana getirilmeye çalışılır. Öğrencilerin hızı ve ilerleme isteği çok değişken olduğu için her öğrenciye özel uygulama adımları belirlenir. Belli seviyeye gelen öğrencilerle grup çalışması yapılır. Gerekli görülen durumlarda akran ve aile desteğine başvurulur. Öğrencinin gündemiyle ilgili çalışılırken hayatının bütününde kullanabileceği yetkinlikler kazandırılmaya çalışılır. 

   


Projenin Riskleri:

Projede öngörülen bir risk yoktur.

Projenin Çıktıları:

Öğrenci takip formları ve haftalık raporlar şeklinde düzenlenmektedir. 


Projenin Fotoğrafları/Videoları:

Projeyi sosyal medyada paylaşmak için tıklayın :

author

Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi - Hopa / Artvin

Lütfiye Soylu Alıç

0 Yorum

Yorum Yaz

CAPTCHA Image